RSG Tromp Meesters
 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Googleplus Google+ / YouTube
RSG Tromp Meesters  
Nieuws uit de ouderraad
Ouderavond over sociale media een succes
   
Op 27 maart vond de ouderavond met als thema ‘Sociale media: hoe ga je ermee om?’ plaats. Deze ouderavond is georganiseerd door de ouderraad. Sprekers van Stichting Halt, Tactus verslavingszorg en namens de school mevrouw Menkhorst, de mediacoach, en mevrouw Appelmelk, leerlingcoördinator van de tweede klassen, leidden de aanwezigen langs het thema.

Regels opstellen
Tijdens de avond werden verschillende onderwerpen besproken. Het ging onder andere over seksueel getinte foto’s, pestgedrag, het gebruik van de telefoon als je aan het eten bent, maar ook over hoe een iPad wordt ingezet in de lessen. De belangrijkste les voor ouders deze avond is regels opstellen en mee blijven kijken met je kind of, als je kind al wat ouder is, in gesprek blijven, zodat het gebruik van social media niet ten koste gaat van huiswerk en sociale contacten met familie en vrienden ‘in real life’. De basis blijft een goede relatie met je kind en elkaar vertrouwen.

Nieuw fenomeen
Soms is het voor ouders erg lastig, want social media is een nieuw fenomeen en terugvallen op het voorbeeld van jouw ouders is er niet bij. Ouders kunnen zelf natuurlijk wel het goede  geven aan hun kinderen. Meer informatie over het thema kunt u terugvinden op de websites www.halt.nl en www.tactus.nl. De presentatie van de school vindt u op de website van school (onder het kopje 'Ouderraad'). Daarin staat ook wat u kunt doen als u een vermoeden hebt van pestgedrag digitaal of in real life. In eerste instantie is de mentor het aanspreekpunt, maar er is ook een pestcoördinator, mevrouw Voorn.

De ouderraad kijkt met tevredenheid terug op deze avond. De reacties achteraf waren ook erg positief. Met plezier organiseren we volgend jaar weer een ouderavond.

 

Wist u dat:
… er een RTTI pilot loopt? Wat is RTTI?
Door middel van opdrachten en toetsen wordt inzichtelijk gemaakt hoe de leerling op verschillende niveaus scoort. Er worden vier niveaus onderscheiden: reproductie, toepassing (in bekende situatie), toepassing (in nieuwe situatie) en inzicht. De uitkomsten geven inzicht in het ontwikkelproces van de leerling. Op die manier kan de docent zien welke niveaus de leerling wel en niet beheerst en de leerling daar gericht in ondersteunen.

… als er lessen uitvallen in verband met ziekte, dit in de onderbouw wordt opgevangen door onderwijsassistenten? Na meer dan twee weken ziekte worden de lessen overgenomen door een invaldocent. De ouders worden hiervan op de hoogte gesteld.

… er in de ouderpanels is gesproken over uitwisselingen, roosterwijzigingen, tevredenheid over het onderwijs, mentoraat en invulling van lessen en roosters?

… op de homepage van de website van de RSG een rechtstreeks linkje staat van de ouderraad (links onderin) zodat u makkelijk contact met ons kunt opnemen?